Predikant

Mijn naam is Wim de Bruin en sinds 6 maart 2016 ben ik predikant in de CGK van Zutphen. Daarvoor heb ik 6 jaar als predikant in Purmerend gewerkt.

Ik zie mezelf eerst als gewoon gelovig mens en pas in de tweede plaats als predikant. Dat helpt me om het predikantschap zo in te vullen als bij mijn persoon past. Als mens onder de mensen probeer ik anderen mee te nemen in wat ik van God heb leren zien. Het belangrijkste van mijn werk vind ik het goed lezen van de Bijbel en daar op een enthousiaste manier andere mensen in meenemen en vormen. Goed bijbellezen is niet makkelijk, maar wel ontzettend boeiend en meeslepend en zeer vormend voor je geloof.

Kortom: als ik mezelf mag typeren, dan ben ik in de eerste plaats een leraar. Verder heb ik een heel brede interesse in mens en maatschappij, en ik heb ook een sterke mening die ik graag uit, maar die ik binnen de gemeente ook vaak voor me houd. Door anderen ben ik wel getypeerd als een verbinder, en verbinden vind ik zeer belangrijk. Juist het verschil in mensen maakt een gemeente zo boeiend. En als verschillen tussen gelovigen zeer doen dan vraagt God om elkaar in Christus te aanvaarden.

Ik ben geboren in 1983 en sinds 2003 getrouwd met Karin. Samen hebben we vier kinderen gekregen. In mijn vrije tijd houd ik van wandelen, fietsen en tv-kijken. Ook sta ik graag in de keuken om iets lekkers te maken voor mijn gezin of mee-eters.

Krijgsmachtpredikant

Per 1 september 2020 treed ik in dienst als krijgsmachtpredikant op de luchtmachtbasis in Leeuwarden. Dit is voor mij persoonlijk maar ook voor de gemeente een grote verandering.

Het betekent dat ik als gemeentepredikant afscheid neem van de gemeente van Zutphen.

Tegelijk blijf ik als uitgezonden predikant verbonden aan de gemeente. Dat betekent dat ik een paar keer per jaar voor blijf gaan in kerkdiensten en met regelmaat iets in het kerkblad schrijf over mijn werkzaamheden.